szo. dec 3rd, 2022
Váradi József, 63 éves natural sportolónkat mutatjuk be. A nagypapáknak sem kell elhagyniuk magukat! Józsi a legjobb bizonyíték arra hogy a testünk mire képes egy kis törődéssel.

 

Váradi József 1959. 08.25.-én született Budapesten.

Mióta sportolsz és jársz edzőterembe?
   A sport gyerekként is az életem része volt, fiatalon versenyszerűen kerékpároztam. A testépítéssel pedig 1975 óta foglalkozom. Eleinte mint a nagy többségnél hobbinak indult, de beleszerettem és életmóddá vált számomra. Óriási motivációt adtak az akkori nagyok, Schwarzenegger, Lou Ferrigno, Frank Zane, és sorolhatnám.
Állandóan a magazinokat bújtam és tanultam a különböző edzésmódszereket,
a mai napig megvannak ezek az újságok, több száz darab, külföldről szereztem be a nagy részét.

Úgy hallottam termed is volt.
   Igen! A nyolcvanas években építkezésbe fogtunk, úgy terveztük a házat hogy az alagsorban egy saját kis edzőtermet, egy hozzá tartozó boltot, és egy, akkoriban még ritkának számító
szoláriumot is ki tudtam alakítani. A gépek pedig saját tervezésűek, és készítésűek voltak az utolsó milliméterig.
A termet 1990-ben nyitottam meg, ami tíz évig, azaz 2000-ig üzemelt, közben 1994-ben edzői képesítést is szereztem.

Mikor kezdtél versenyezni?
  A terem bezárását követően, már fiatalon is kipróbáltam magam a versenyzésben, de aztán az élet másfelé sodort és közel húsz év kihagyás következett.  A hosszú kényszerszünetet követően újra kezdtem az edzéseket, majd 50 évesen újra kezdtem a verseny sportot is.
Azóta is rendszeresen sportolok, egy edzés sem maradt ki pedig már 63 vagyok.
   Sokan csodálkoznak, de ebben a korban is vannak távlati céljaim, többek között hogy 65 éves koromra, azaz nyugdíjba menetelem időpontjáig a nemzetközi natural mezőnyben is megmérettessem magam. Ebben Kovács István barátom, edzőm és egyben edzőpartnerem van a segítségemre. A KOVKO Team tagjaiként a többiekkel együtt haladunk előre lépésről lépésre az egyéni céljaink felé. Fontos még megemlítenem a LivingFood’s céget is, akik a bizalmukkal tiszteltek meg minket, és remek táplálékkiegészítőikkel segítik a csapatot.
Milyen a kondíciód és az egészséged?

Remek a kondim és az egészségem is! Orvos talán 40 éve nem látott, csak amikor a jogosítványt hosszabbítottam. Egyáltalán nem érzem a koromat, jó erőben vagyok, jók az ízületeim, és semmi bajom, makk egészséges vagyok. Az anyagcserém is tökéletes, és talán még soha nem voltam ilyen jó erőben.

Mit üzensz az olvasóknak?

Hogy ne adják fel. Ne olvadjanak bele a hétköznapi malomkerékbe. Ha nekem két gyermekes vasgyári munkásnak volt, és van időm és energiám edzeni, akkor mindenki más is meg tudja oldani.

Nem kell mindenkinek versenyezni, csak sportoljanak rendszeresen valamit. Nem mindegy milyen életminőségben éljük le az életünket.

By koko