A kor nem akadály..

Arthur, egy olyan fantasztikus testépítő, aki annak ellenére hogy a nyolcadik X-en is túl jár, még mindig szereti, és aktívan űzi sportját. Arthur Peacock 1935-ben született Londonban, és idén ünnepli versenyzésének 50. évfordulóját. Arthur katona volt a British Royal Air Force-ban szolgált, majd leszerelése után, Kaliforniában telepedett le, ahol közelebbről is megismerkedett a testépítéssel.
Hivatalos első versenye a Mr. Venice Beach volt 1968-ban, ahol második helyen végzett. 1970-ben viszont sikerült megnyernie ugyanezt a versenyt, majd egy évvel később megismételte ezt az eredményt. Gyakorlatilag 1981-ig minden évben 5-8 magas rangú versenyen indult. Több nagy testépítő csillaggal is összecsapott Arnold idejéből, vagyis a “testépítés aranykorából”, amit sokan e sport történetében a legjobb éveknek tartottak, tartanak a mai napig.
Arthur Peacock Kaliforniában élt, vagyis a világ testépítő mekkájában 1950-től 1980-ig, ebben az időben sok akkori csillaggal találkozott, többek közt Ken Waller, Arnold Schwarzenegger, Don Peters, Boyer Coe, Ed Corney, Eddie Giuliani, Doug Brignole. Több mint 150 címet nyert az amatőr testépítésben. A 80-as évektől kezdve az NBA-szövetségben natural testépítőként versenyzett. Megnyerte a Natural Mr America 1981-et. Soha nem használt szteroidokat, ahogyan most sem.
Ott volt amikor Joe Gold megnyitotta első edzőteremét, amely a testépítés történetének leginkább ikonikus helyévé vált.
Itt tanított Arnold Schwarzeneggerrel, és gyakran találkoztak a kaliforniai strandokon, és a Muscle Beachen.
2012 júniusában szívrohamot kapott, de három héttel később ez nem akadályozta meg abban hogy elinduljon a Mr. Nevada mesterek versenyén. Peacock büszkélkedhet azzal, hogy az egyik legrégebbi profi testépítő a világon.
80 éves kora ellenére heti 4-6 alkalommal edz, az edzései körülbelül 2 órán át tartanak. Jellemzően nagy súlyokkal edz, amelyek a mai fiatalok között nem túl népszerűek, ezek az edzések sok pluszt adnak neki és állandóan motiválják. A testtömege jelenleg 86 kg körül ingadozik, naponta hétszer étkezik. Általában a nap hat tojással kezdődik, mellé egy csésze zabpehely és egy banán. Aztán napközben többnyire hal, csirke, mandula, barna rizs, brokkoli a menü. Étendje kiegyensúlyozott, magas fehérje, alacsony szénhidrát és alacsony zsírtartalmú.
Magáról, mint állandóan tanuló testépítőről beszél, soha nem volt genetikai előnye, és mindent amit elért, az edzőteremben végzett kemény munkának köszönhet.
Most, veleszületett betegségéből következett két szívroham és számos átvészelt egyéb betegség után, újra fiatalnak érzi magát, és minden bizonnyal az is, legalábbis fejben, mert még mindig érzi a szenvedélyt és az éhséget, hogy javítson az alakján. Legyünk őszinték, ismerünk olyat aki 80 éves korában még edz és így néz ki?
2015-ben a Mastersben az NPC-nél elsőször vett részt a +70 éves korosztály versenyén. Jim Arringtondal (83) együtt a PRO-kártya legrégebbi tulajdonosai.

(Kovács)