10 híresség, akik bebizonyították, hogy 40 éves kor felett is fittek maradhatunk.

10 híresség, akik bebizonyították, hogy 40 éves kor felett is fittek maradhatunk.

Az átlagember számára a 40-45 éves kor feletti rendszeres edzés, a kitűnő állóképesség és a fitt külső csaknem lehetetlennek tűnik. Azonban számos sportoló, testépítő és híresség bizonyítja, hogy tévednek, hiszen a fittség kulcsa nem a fiatalság. Íme 10 idős híresség, akik példák lehetnek arra, hogy az atlékius külső kitartással és tudatossággal 40 éves korunk után is elérhető.

Tim McGraw 51

Bár hosszú ideig nem foglalkozott az egészségével, 40 éves korára elhatározta, hogy változtat életmódján. Bár kocogással kezdett, jelenlegi edzésrutinja már saját testsúlyos és súlyzós gyakorlatokból valamint vegyes harcművészetekből áll. Heti hétből 4-5 napon szigorú diétát is tart.

Will Smith 50

A Kaliforniába jöttem sorozat sztárja, Will Smith hosszú utat tett meg tinédszer kora óta. Napjaink akciófilm sztárja heti hétből hat napon keményen edz. Ez elengedhetetlen a szuperhős testalkat fenntartásához. A futás és a boxolás mellett saját testsúlyos gyakorlatokat is végez.

Mark Wahlberg ( 47)

Mark Wahlberg teste kétségkívül az egyik leglátványosabb a színészvilágban. Mindezt pedig intenzív edzéseinek köszönheti.Az Izomagyak című film forgatása során 9 kiló színizmot kellett felszednie, amihez napi 10szer étkezett és heti ötször súlyzós edzést végzett.

Dwayne (The Rock) Johnson ( 46)

A Forbes magazin listáján egyik legfzetetettebb színészként szereplő Johnson nemcsak 119 millió dollárt keresett egy év leforgása alatt, de elképesztő fizikuma és gyilkos edzései is említésre méltóak. A Miami Egyetemen futballozott, később pedig a pankrációt választotta sportjának. Sikerében kétségkívül fontos szerepet játszott fizikuma és kitartása. Heti hétből hat napon aktívan sportol: 50 perces kardióedzéseit különböző izomcsoportokat megdolgoztató súlyzós gyakorlatokkal egészíti ki.

Jason Statham ( 51)

Az angol akciófilmsztár Jason Statham számára az edzések világa nem ismeretlen,hiszen egykor versenybúvár volt. A boxedzéseket nagyon szereti, azt mondja, szüksége van edzéseiben a változatosságra, hogy ne veszítse el érdeklődését. 95 százalékban tisztán étkezik, és saját bevallása szerint kerüli az üres kalóriákat, ám egy kis csoki időnként neki is becsúszik.

Sylvester Stallone ( 72)

A kaszkadőr szerepeiről és fizikai erőnlétet igénylő szerepeiről ( Rocky, Rambo) ismert színész bár már benne van a korban, de szálkás fizikumát sikerült megőriznie. A klasszikus testépítő edzések , a nehéz súlyos gyakorlatok és tiszta étkezések híve. A Rockyban látott karakter megformálásakor heti hatszor edzett, mindennap két alkalommal.

Arnold Schwarzenegger ( 71)

Arnoldot senkinek sem kell bemutatni. Ha valaki, akkor ő bebizonyítja, hogy kitartással és akarattal nincsen lehetetlen! Nemcsak hétszeres Mr. Olimpia győztes testépítő és színész de Kalifornia kormányzójává is választották. Noha számos egészségügyi problémával kellett szembenéznie, Arnold elszántságának nincsen párja.

Terry Crews ( 50)

Sikeres akciófilm szereplő, sorozatsztár, reklámarc, műsorvezető, egykori futball játékos – ő Terry Crews. Hihetetlen fizikuma is említést érdemel.

Dolph Lungdren ( 60)

A svéd sztár felveszi a harcot az öregséggel és megőrzi fittségi szintjét ezzel is bizonyítva rajongóinak, hogy sosem lehetünk annyira elfoglaltak, hogy ne legyen időnk testünkre és egészségünkre. Mindent megtesz, hogy fenntartsa szálkás, izmos testalkatát.

Hugh Jackman (49)

Bár az időskor felé haladva a legtöbb ember könnyít edzésprogramján, Hugh Jackman éppen most emelte új szintre azt. Erőnléte csúcsát éppen Logan című filmjének forgatása alatt érte el.