XXXL-ről most M-es méretre csökkent a ruhaméretem

“Nem akartam műtőasztalra feküdni.”

A súlyfelesleg is zavarta, de ennél jobban aggasztotta, hogy csipőprotézist javasoltak orvosai a szűnni nem akaró fájdalmak kiküszöbölésére. Nem akart műtőasztalra feküdni, így más megoldás után nézett.

Csípőmmel, térdemmel már 15 esztendeje szenvedtem. A közeli villamosmegállóig sem bírtam elmenni úgy, hogy ne kelljen leülnöm – kezdi történetét Éva.

Fogytam ugyan, de a tüneteim maradtak.

A súlyom 98 kilóról indult, jelenleg 76 vagyok a 174 centis magasságomhoz. Öt ruhaméretet fogytam négy hónap alatt. Korábban tipikus magyar étkezéseink voltak: kocsonya, pacal, pörkölt, csupa zsíros étel. Idővel éreztem, hogy ez így nem jó, és fogyókúrát kezdtem önállóan. Nem fogyasztottam szénhidrátot, és négy hónapja leszoktam nagy kedvencemről, a csokiról is. A váltás óta másképp érzem az ízeket is:a csoki már túl édes nekem, és az ételek valódi ízét érzem végre. Ettől a diétától fogytam ugyan, de a tüneteim maradtak. Orvostól orvosig jártam évekig, a cipőmet sem tudtam önállóan felvenni. Semmi nem, használt, sem a kezelések, sem a gyógyszerek. A lábam sem tudtam beemelni a kádba. Az orvosok csípőprotézist akartak beépíteni, mert már nem tudtam járni. Végső elkeseredésemben fordultam a Vida fitnessben tevékenykedő Kovács Istvánhoz. Örömmel fogadott. Azt mondta próbáljunk meg valamit. Néhány felmérő edzés után elkezdtük a személyreszabott edzéseket és diétát.

Minden megváltozott

Mióta edzek miden megváltozott: rollerozok, kerékpározok, sétállok, és gond nélkül lépcsőzök. Fájdalom, fáradtság és levertség nélkül. Refluxbetegségem, rekeszizomsérven elmúlt, a vesekövem is szépen zsugorodik. A családom, a barátok támogatnak célom elérésében. Sőt a gyerekek is lejárnak már a terembe. Szorongva léptem először az edzőterembe, vajon mit fognak hozzám szólni a formás, kigyúrt törzsvendégek? Senki sem foglalkozott velem. A hasonló gondokkal küzdőknek az ajánlom, hogy ne féljenek edzőterembe járni, tapasztalt szakember segtségét kérni. Sportoljanak rendszeresen, ha lehet akkor mindenképp jól megválasztott edzővel. (gönczi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.